Hoe fietst een vouwfiets?

Niet iedereen is bekend met het gebruik van een vouwfiets. Met zijn compacte formaat en opvouwbare frame lijkt een vouwfiets misschien wat onhandig in gebruik. Maar niets is minder waar! Hoewel er een aantal verschillen zijn met een traditionele fiets, kun je met een vouwfiets ook verrassend soepel en comfortabel kilometers maken.

Wat is het verschil tussen fietsen op een standaard fiets en een vouwfiets?

Het fietsen op een vouwfiets is natuurlijk niet hetzelfde als het fietsen op een standaard fiets. Wij leggen hieronder graag de verschillen aan u uit.

  • Wendbaarheid: door het compacte formaat zijn vouwfietsen over het algemeen meer wendbaar dan standaardfietsen. Dit is vooral handig in drukke omgevingen zoals in een stad.
  • Snellere acceleratie: een vouwfiets heeft kleinere wielen dan een standaard fiets. Deze kleinere wielen komen sneller in beweging vanaf stilstand. Dit zorgt voor een snellere acceleratie. Dit is vooral in steden prettig.
  • Schokabsorptie: doordat een vouwfiets kleinere wielen heeft kunnen de hobbels en kuilen in de weg vervelender aanvoelen in vergelijking met een standaard fiets.
  • Gewicht en balans: vouwfietsen zijn vaak iets zwaarder dan standaard fietsen. Het is daarom belangrijk om rustig even te wennen aan het gewicht en de balans van de fiets.
  • Comfort: het zadel en de stuurpen van een vouwfiets zijn vaak verstelbaar, zodat je een comfortabele zithouding kunt vinden.
  • Gevoeliger stuurgedrag: vouwfietsen kunnen vooral in het begin gevoeliger aanvoelen, vooral op hogere snelheid. Het is dus even wennen op een vouwfiets.

Wat zijn de voordelen van een vouwfiets?

Een vouwfiets heeft een aantal voordelen ten opzichte van een standaard fiets. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je hem makkelijk kunt opvouwen en overal mee naar toe kunt nemen. De vouwfiets is ideaal voor woon-werkverkeer, reizen en makkelijk om op te bergen in een kleine ruimte. Ze kunnen gebruikt worden voor korte ritjes door een stad, langere fietstochten door de natuur en zijn uitermate geschikt om mee te nemen op vakantie. Op deze manier heb je altijd je eigen fiets bij de hand. Daarnaast is een vouwfiets ook duurzaam, doordat hij bijdraagt aan een schonere en stillere omgeving.

Gratis proefrit

Wil je graag een proefrit maken op een elektrische vouwfiets? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Bij Eco Traveller Company vind je de beste vouwfietsen. Het is erg belangrijk om de fiets zelf even aan te voelen om de juiste keuze te kunnen maken. De vouwfietsen die wij aanbieden vind je bij verschillende dealers. Bekijk dus snel of er een winkel bij jou in de buurt is, zodat je snel een proefrit kunt inplannen. Heb je nog meer vragen over het gebruik van een vouwfiets? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, we helpen je graag.

Recente blogs

Wat is een elektrische vouwfiets en wat zijn de voordelen?

Lees blog

Wat heb je nodig op fietsvakantie?

Lees blog