Wat is een elektrische vouwfiets en wat zijn de voordelen?

Een elektrische vouwfiets is ontzettend handig in gebruik. Je kunt hem overal mee naar toe nemen en geniet ook van het voordeel van elektrisch fietsen. Wij vertellen je graag meer over deze handige fiets in onderstaande blog. Lees hieronder snel verder.

Wat is een elektrische vouwfiets?

Een elektrische vouwfiets is een unieke combinatie van twee handige transportmiddelen: de elektrische fiets en de vouwfiets. Het is een fiets die je kunt opvouwen tot een compact formaat, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is in bijvoorbeeld de trein, bus of auto. Daarnaast is hij uitgerust met een elektrische motor die je een extra duwtje in de rug geeft, waardoor je moeiteloos lange afstanden kunt fietsen zonder dat het je extra inspanning kost.

De voordelen van een elektrische vouwfiets

Het gebruik van een elektrische vouwfiets heeft verschillende voordelen:

  • Compact en draagbaar: het opvouwbare frame zorgt ervoor dat de fiets gemakkelijk mee te nemen is in het openbaar vervoer en de auto.
  • Elektrische ondersteuning: de ingebouwde motor zorgt voor extra trapondersteuning, waardoor je minder snel moe wordt
  • Duurzaam: net als andere elektrische fietsen draagt ook de elektrische vouwfiets bij aan een schonere en stillere omgeving.
  • Veelzijdig: de fiets is niet alleen ideaal voor woon-werkverkeer, maar ook voor recreatieve ritjes, op vakantie of boodschappen doen.

voordelen vouwfiets

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische vouwfiets?

Er zijn meerdere dingen waar u op moet letten wanneer u een elektrische vouwfiets wilt aanschaffen. Het is belangrijk om te letten op de actieradius. Dit betekent hoe ver je kunt fietsen op één acculading. Ook het gewicht is belangrijk en het opvouwmechanismen zijn belangrijke punten om mee te nemen wanneer u een elektrische vouwfiets wilt aanschaffen. Als laatste kunt u rekening houden met het soort motor en de wielmaat. Beiden zijn bepalend en belangrijk voor uw fietsgenot.

Gratis proefrit maken?

Wil je graag een gratis proefrit maken met een elektrische vouwfiets? Dat kan! Bij ECO Traveller Company vind je de beste vouwfietsen. Het is belangrijk om zelf de fiets even aan te voelen en zo de juiste keuze te maken. De elektrische vouwfietsen die wij aanbieden vind je bij verschillende dealers. Bekijk dus snel of er een winkel bij jou in de buurt is, zodat je snel een proefrit kan inplannen. Heb je nog meer vragen over elektrische vouwfietsen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, we helpen je graag!

Recente blogs

Hoe fietst een vouwfiets?

Lees blog

Wat heb je nodig op fietsvakantie?

Lees blog